Luptătorul Aurel Ignat, suspectat că ar fi bătut până la moarte un tânăr din capitală, nu scapă de arest. Magistrații Curții de Apel au respins recursul prin care avocatul său a cerut cercetarea acestuia în libertate. Sportivul, în vârstă de 22 de ani, a revenit după gratii. Avocatul lui Ignat nu a așteptat pronunțarea deciziei și a plecat fără să comenteze decizia magistraților.

„În cauza Ignat Aurel. Colegiul respinge ca nefondat recursul avocatului Lozan Oleg, în interesele lui Ignat Aurel și menține fără modificări încheierea judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani”.

Procurorul spune că Ignat trebuie să stea în arest pentru că ar putea să se eschiveze de la urmărirea penală.

„- Am pledat pentru respingerea recursului ca neîntemeiat deoarece există cele patru riscuri care sunt invocate de curtea europeană pentru drepturile omului.
– Ați avansat în anchetă?

– Nu pot să vă comunic alte circumstanțe este secretul anchetei. Într-adevăr, ancheta derulează în continuare”, a menționat Angela Pleșca, procuror.

Avocatul lui Aurel Ignat a plecat de la Curtea de Apel, imediat ce judecătorii s-au retras în deliberări. Apărătorul nici măcar nu a asistat la pronunțarea deciziei.

Pe lângă Ignat, în dosar morții lui Serghei Bejenari, figurează încă doi luptători, acuzați de vătămare corporală gravă, soldată cu deces. În timp ce Mihai Pârgaru este cercetat în arest preventiv, al treilea suspect, Eugeniu Deliu, este dat în căutare internațională. Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

Aurel Ignat a declarat, prin intermediul avocatului, că s-a apărat și nu a negat faptul că s-a aflat acolo. Între timp, avocatul lui Mihai Pârgaru spune că clientul său este nevinovat.

Bătaia violentă din fața centrului comercial Atrium a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai. În urma acesteia, un tânăr, pe nume Serghei Bejenari, a ajuns la spital în stare gravă. După câteva zile, acesta a murit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!