Oamenii legii au reţinut în flagrant trei persoane, învinuite de introducerea în ţară prin contrabandă cu ajutorul unei bărci a mărfurilor procurate de le piaţa „KM7” din or. Odesa şi cea din or. Cernăuţi.

Potrivit unui comunicat al procuraturii, făptuitorii au fost reţinuţi în flagrant în momentul transportării mărfurilor trecute peste râul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare şi până la cele de depozitare fiind monitorizat prin intermediul mijloacelor tehnice speciale.

Astfel, în localitatea Codreni, raionul Ocniţa, au fost reţinute trei vehicule, în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum şi ambarcaţiunea utilizată la transportarea acestora. În colete se aflau articole vestimentare şi de încălţăminte, produse de îngrijire personală şi alte bunuri, pentru care suspecţii nu deţineau niciun act de provenienţă sau posesie.

Valoarea mărfurilor ridicate de la învinuiţi ajunge până la aproximativ un milion de lei.

Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost plasaţi în arest preventiv. În caz de condamnare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecţilor în faptele incriminate. În prezent, activităţile procesuale continuă, în scopul stabilirii implicării învinuiţilor şi în alte cazuri similare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!