Lucrările de reparație a unui canal colector din centrul capitalei au pus la încercare răbdarea șoferilor. Circulația transportului pe câteva străzi a fost practic paralizată, iar în orele amiezii a fost și mai greu, din cauza soarelui puternic. Mașinile au mers bară la bară, iar unii șoferi spun că au pierdut, prin ambuteiaje, chiar și câteva ore. Oamenii dau vină pe autorități și spun că toate lucrările ar trebuie realizate pe timp de noapte. Responsabilul de proiect vine cu explicații.

Din cauza lucrărilor de renovare a sistemului de canalizare, autoritățile au sistat circulația transportului la intersecția străzilor București și Alexandru Pușkin. Cel mai dificil s-a circulat pe străzile Vlaicu Pârcălab, Alexei Șciusev și Bănulescu Bodoni.

De cât timp stați în ambuteiaj? – Vreo două ore. Așa este atitudinea față de oameni. Oamenii fără apă, mâncare, cu copii mici. Cum credeți este normal să stai în așa căldură”.

Am vreo 40 de minute de la Armeană până aici și mie îmi trebuie la Buiucani și e foarte greu se circulă. E nevoie”.

Foarte greu. Bară la bară”.

Este foarte rău, se circulă greu. Stau undeva 40 de minute de la Botanica. Problema de bază este numărul mare de automobile. Trebuie de micșorat numărul mașinilor, este unica soluția de a scăpa de ambuteiaje. Majorați impozitul, ca mersul cu automobilul să fie costisitor și nu oricare să-și permită”.

Unii șoferi spun că nu este corect ca lucrările să aibă loc în timpul zilei, când soarele frige și mai tare.

Probabil așa lucrări ar trebuie să se facă seara, când e mai puțin trafic, când sunt mai puține mașini”.

Asta-i organizația, așa se organizează”.

Așa a fost mereu și este, dar sper că nu va mai fi. -De ce? -Se vede că cineva nu face cum trebuie. Ar fi fost mai logic ca lucrările să fie realizate noaptea, dar nu în plină caniculă”.

În același timp, responsabilii spun că lucrările vor dura cel puțin două zile și că sunt impuși să lucreze ziua pentru a respecta protecția muncii.

Lucrările trebuie efectuate numai ziua. Asta este canalizare, este la adâncimi mari, este protecție a muncii și canalizarea se efectuează ziua deoarece trebuie instalată la cotele respective”, a declarat Veaceslav Borcoman, manager de proiect.

Lucrările vor avea loc pe mai multe etape. Potrivit municipalității în prima fază, se va interveni până duminică. Ulterior, începând cu 18 iunie și până la 25 august va fi închisa strada București, pe tronsonul între Alexandru Pușkin și bulevardul Bănulescu Bodoni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!