În timp ce la noi e zăpușeală, în țările vecine, ploile și furtunile au făcut prăpăd. În vestul României un om a murit după ce a fost lovit de trăsnet, iar alți trei au fost răniți. În Craiova, zeci de mașini au rămas blocate în apă, iar mai mulți copaci au fost doborâți de vijelie.

Prăpăd în 30 de județe din România. Apele revărsate au intrat în zeci de gospodării și tot cam atâtea localități au rămas fără energie electrică după ce vântul a rupt cablurile.

Rupere de nori sau inundații toată strada. S-a dezlănțuit cerul. Nu mai avem nimic în grădină. Uitați-vă. Numai noroi”.

Îmi pierd pâinea. Îmi pierd afacerea. O plantă o înmulțești în doi-trei ani de zile. Distrugi totul într-o clipă pentru că ești incapabil să nivelezi o vale”.

Furtuna puternică a lovit și judeţul Mehedinţi. În municipiul Orşova a plouat cu găleata şi străzile s-au transformat în râuri pe care maşinile înaintau cu greu. În Caraş Severin mai multe case au fost inundate din cauza scurgerilor de pe versanţi. Trei dintre acestea au fost înconjurate de ape, iar oamenii au rămas blocaţi. Ploi torenţiale au fost şi în Bihor. De asemenea, vântul care a bătut cu putere a doborât mai mulţi copaci. Un bărbat din Oradea şi-a găsit curtea îngropată în tone de nămol și pietriș.

În față, la jumătate de metru a fost pietrișul și nămolul. În spate nămolul este la 30 cm, piscina a fost scoasă, gazon. Totul este plin de nămol”.

La Drobeta, Turnu-Severin, copertina unui circ s-a prăbuşit, iar patru persoane au ajuns la spital. La faţa locului a intervenit o ambulanţă, care le-a acordat îngrijiri. A căzut și grindină, iar o autostradă a fost acoperită cu un covor de gheaţă.

„Vai de capul meu! Mamă, dar ce a înghețat aici, mă, fratele meu! Mă, nici iarnă nu-i ….

În timp ce jumătatea de vest a fost măturată de furtuni, în sudul României a fost caniculă. Și în Ucraina a plouat puternic, cu grindină. Furtuna puternică a făcut prăpăd și în regiunea Transcarpatia, unde câteva sute de clădiri au fost avariate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!