Vom avea câteva zile de foc. Moldova va fi sub cod galben de caniculă, cod galben de secetă hidrologică și cod galben de pericol excepțional de incendiu în următoarele zile.

Meteorologii prognozează vreme extrem de caldă pe o mare parte a teritoriului ţării. Codul galben de caniculă a fost prelungit până sâmbătă, 16 iunie. În același timp, în a fost prelungit și codul galben de pericol excepțional de incendiu.

Astfel, predominant în raioanele centrale și de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-34°C.

De asemenea, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În același timp, în legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara, până pe 18 iunie se atestă Seceta Hidrologică. În acest context, meteorologii solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!