/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Direcția de Educație Chișinău s-a autosesizat privind colectările ilicite de bani în școli și grădinițe

16 iunie 2018, ora 16:22

DGECTS reamintește că, potrivit Ordinului nr.1176 din 8 septembrie 2017, se interzic colectările ilicite de bani sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare în instituţiile cu finanţare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaţionale suplimentare la programele de studii, consultaţii academice, efectuarea lucrărilor de reparaţie, amenajarea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, organizarea activităţilor extraşcolare, etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea copiilor/elevilor şi familiilor acestora. Directorii și cadrele didactice sunt obligați să respecte prezentul Ordin.

În cazul nerespectării conţinutului prezentului ordin, dar şi a prevederilor actelor legislative ce interzic colectările ilicite de bani, persoanele găsite vinovate vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram