/FOTO/ Ploaia torențială de sâmbătă a făcut prăpăd într-un sat din Căușeni. Locuitorii nu au acces în localitate

17 iunie 2018, ora 10:06

Pe parcursul nopții specialiștii au monitorizat situația din localități și au utilizat tehnică cu tracțiune sporită pentru a împrăștia petriș pe drumurile înămolite. Salvatorii în comun cu polițiștii au patrulat zona afectată și au monitorizat situația în zonele cu pericol de inundații.

Tot pe parcursul nopții au fost efectuate măsurări a nivelului apei în bazinul acvatic din apropierea localităților Tocuz și Ucrainaca, pentru a evita riscul creșterii. În dimineața zilei de 17 iunie nivelul apei în bazinul acavatic a înregistart o descreștere cu 1,5 metri, fiind redus pericolul de inundare a locuințelor din preajmă.

La fața locului în regim sporit activează salvatorii și pompierii din IGSU, polițiști dar și responsabili din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor. Autoritățile publice monitorizează strict situația în teren și se implică la acordarea asistenței necesare tuturor organelor responsabile de ameliorarea situației în localitățile afectate de ploi. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram