/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CMC a aprobat terenul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

18 iunie 2018, ora 14:07

Proprietarii terenurilor care urmează să treacă în proprietatea municipalității vor fi despăgubiți.

„Sperăm că acest vot să fie în beneficiul locuitorilor. E un lucru așteptat, monopolul rusesc trebuie să fie diluat. Sperăm să se reflecte și în tarife, că ele pălesc în buzunarul cetățenilor”, a declarat liberalul Ion Cebanu.

„Noi susținem acest proiect, căci va sigura locuitorii cu o sursă alternativă de gaze și este în beneficiul tuturor”, a spus Vasile Chirtoca, consilier neafiliat.

Gazoductul este construit de compania din România Transgaz, care a privatizat Vestmoldtransgaz. Potrivit directorului general Transgaz, Ion Sterian, extinderea rețelei Iași-Ungheni-Chișinău pe teritoriul Republicii Moldova va permite acesteia să importe gaze din România, Marea Neagră, dar și din nordul Greciei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram