Consilierii municipali din Chișinău au aprobat astăzi, în unanimitate, un proiect de decizie care prevede trecerea în proprietate publică a circa unui hectar de pământ din sectorul Ciocana, pe care va trece gazoductul Ungheni-Chișinău, transmite IPN.

Proprietarii terenurilor care urmează să treacă în proprietatea municipalității vor fi despăgubiți.

„Sperăm că acest vot să fie în beneficiul locuitorilor. E un lucru așteptat, monopolul rusesc trebuie să fie diluat. Sperăm să se reflecte și în tarife, că ele pălesc în buzunarul cetățenilor”, a declarat liberalul Ion Cebanu.

„Noi susținem acest proiect, căci va sigura locuitorii cu o sursă alternativă de gaze și este în beneficiul tuturor”, a spus Vasile Chirtoca, consilier neafiliat.

Gazoductul este construit de compania din România Transgaz, care a privatizat Vestmoldtransgaz. Potrivit directorului general Transgaz, Ion Sterian, extinderea rețelei Iași-Ungheni-Chișinău pe teritoriul Republicii Moldova va permite acesteia să importe gaze din România, Marea Neagră, dar și din nordul Greciei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!