Consilierii municipali au votat pentru alocarea unui ajutor unic de 500 de lei cadrelor didactice din Chișinău. Suma totală care va fi transferată din bugetul municipal în aceste scopuri se ridică la 4,2 milioane de lei. Beneficiari sunt peste șase mii de profesori din instituțiile de învățământ primar și secundar, transmite IPN.

În aceeași ședință, consilierii municipali au decis alocarea a 3,1 milioane de lei pentru eliberarea gratuită a abonamentelor de călătorie cu transportul public medicilor de familie și asistenților acestora, precum și specialiștilor Clinicii Universitare de asistență perimară. Abonamentele vor fi eliberate începând cu luna iulie și până la sfârșitul anului.

Motivând oportunitatea deciziei, Ala Nemerenco, consilier municipal, a spus că medicii merg la pacienți acasă și trebuie să schimbe uneori mai multe mijloace de transport. „Vorbim despre eficiența muncii. Să nu stea la o chemare 3 ore”, a subliniat aceasta.

Pentru profesori și educatori, CMC a aprobat o alocație pentru transport în mărime de 70 de lei lunar, pentru perioada septembrie-decembrie 2018. „Finanțarea va fi strictă și vom aloca bani numărului de persoane stabilit de către instituțiile abilitate”, a declarat Eugenia Ciumac, șefa Direcției management financiar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!