/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Gaburici cere explicației serviciului 112 privind cazul femeii însărcinate căreia i s-a recomandat să sune la un taxi

missing
18 iunie 2018, ora 14:01

Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul potrivit unui comunicat al instituției.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Menționăm că, o femeie a prezentat o discuție în presă în care se vede că a apelat la serviciul 112, iar operatorul în loc să-i acorde ajutor și să-i trimită o ambulanță, i-a recomandat să sune la un taxi. Astfel, femeia fiind însărcinată în ultima lună a chemat un taxi și a mers singură la medic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram