Un tribunal din Moscova a autorizat arestarea șoferului de taxi, care a intrat sâmbătă cu mașina într-o mulțime de trecători în centrul Moscovei. Cetățeanul Kirghiziei Chingiz Anarbek a pus în arestat în izolator pentru două luni, până pe 16 august, transmite meduza.io.

El a fost acuzat de încălcarea normelor de circulație, cauzând un prejudiciu grav sănătății (partea 1 articolul 264 din Codul penal al Federației Ruse). Pedeapsa maximă prevăzută în acest articol este de doi ani de închisoare.

La proces, Chingiz a izbucnit în lacrimi. El a spus că înainte de accident „nu am dormit timp de două zile și am încurcat pedala de accelerare cu cea de frână”. Șoferul de taxi și-a recunoscut pe deplin vinovăția și a declarat că se pocăiește.

Nu am dormit, pentru că a trebuit să-mi hrănesc familia și să câștig bani. Îmi pare foarte rău de fapta mea, îmi recunosc pe deplin vinovăția și îmi cer scuze tuturor victimelor”, a spus Chingiz în timpul ședinței de judecată.

În cadrul anchetei, șoferul de taxi va fi trimis la examenul psiho-psihiatric.

Pe 16 iunie, pe stradă Ilinka, în centrul Moscovei, șoferul de taxi nu s-a isprăvit cu conducerea, s-a îndreptat spre trotuar și a intrat într-o mulțime de pietoni. Ca rezultat, șapte persoane au fost rănite, inclusiv doi cetățeni mexicani și unul din Ucraina. Șoferul de taxi a încercat să scape de la locul accidentului, dar a fost prins și reținut de trecători.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!