/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 282: Plan eșuat, preț istoric la gaz și pachete însângerate. Kremlinul respinge discuția cu Biden

/GRAFIC/ Cât câștigă lunar un moldovean și pe ce cheltuie banii

19 iunie 2018, ora 14:15

Cheltuielile unui cetățean sunt cu 23 mai mici decât veniturile, adică 2330 de lei pe lună. Bani pe care îi cheltuie pentru mâncare – 43,9% și întreținerea casei 17,9 la sută.

În timp ce orășenii cheltuie cei mai mulți bani pentru întreținerea locuinței – 18,7% (sat – 17%), cei de la sate alocă cei mai mulți bani pentru produsele alimentare 46.6% cu cinci la sută mai mult decât populația urbană. O diferență subtanțială vedem și la divertisment, orășenii alocă 3% din venituri pentru a petrece timpul în cafenea sau restaurant și 2,3% pentru servicii de agrement, în timp ce populația rurală cheltuie doar 0,6 la sută pentru cafenele și respectiv 0,7.

Precizăm că veniturile populației din mediul urban au fost în medie cu 1,5 ori mai mari comparativ cu veniturile populației din mediul rural. Pentru populația rurală, cea mai importantă sursă de venit este salariul – 28,8% din total venituri și transferurile din afara țării, ce constituie 23,0 % față de 12,6 % în cazul populației din mediul urban.

Structura veniturilor disponibile totale, în trimestrul I 2018

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram