Ședința cu scandal în dosarul Domnicăi Manole. Fosta judecătoarea cerut pentru a doua oară recuzarea magistratului Sergiu Lazări pentru că,acum doi ani, ea a făcut parte din colegiul disciplinar care l-a sancționat pe acesta. Avocată lui Manole presupune că judecătorul ar putea să se răzbune. Cererile au fost respinse.

Considerăm că este un conflict aici. Nu este respectat principiul de imparțialitate. Cum poate fi judecătorul Sergiu Lazari imparțial în privința doamnei Domnica Manole judecându-i cauza în privința sa în timp ce doamna Domnica Manole i-a aplicat o sancțiune disciplinară,” a spus Viorica Grecu, avocat.

Domnica Manole nu s-a oprit aici și a mai cerut odată înlăturarea lui Lazari din proces, invocând un alt motiv. Însă și de această dată a fost respinsă.

Sunt absolut neîntemeiate. Nu au fost enunțate careva probe privind temeinicia recuzării judecătorului. Astfel am pledat pentru respingerea acestora,” a menționat Eugen Rurac, procuror.

Ne trezește temeri că cauza este ghidată, cauza este dirijată și judecătorii sunt influențați cu scopul de a pronunța o sentință de învinuire sau de condamnare,” a afirmat Domnica Manole, ex-judecătoarea Curții de Apel.

Nici astăzi nu s-a trecut la examinarea în fond a dosarului penal, prin care Manole este acuzată că a emis o decizie ilegală, atunci când a obligat CEC să organizeze Referendum, la cererea PPDA. Avocații fostei judecătoare au cerut amânarea ședinței.

Acuzarea deține probe care, în viziunea sa demonstrează vinovăția învinuitei,” a adăugat Rurac.

Este o făcătură politică, asta-i dosarul meu. Este comandă politică ca nu cumva judecătorii să îndrăznească să mai pronunțe așa hotărâri,” a spus Manole.

Fosta judecătoare a Curții de Apel, Domnica Manole s-a trezit cu dosar penal după ce, în aprilie 2016, a dat câștig de cauză grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului legislativ și a emis o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală să desfășoare plebiscitul. Ulterior hotărârea a fost anulată de Curtea Supremă, iar procurorii au pornit urmărirea penală în privința magistratei. Potrivit procurorilor, Manole a pronunțat cu bună știință o hotărâre care contravine Constituției. Iar dacă va fi demonstrată vinovăția ei, Domnica Manole riscă o pedeapsă cu amendă sau închisoare de până 5 ani. Ulterior, Manole a rămas și fără funcție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!