/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Domnica Manole a cerut înlăturarea judecătorului de frica unei posibile răzbunări

19 iunie 2018, ora 18:27

Considerăm că este un conflict aici. Nu este respectat principiul de imparțialitate. Cum poate fi judecătorul Sergiu Lazari imparțial în privința doamnei Domnica Manole judecându-i cauza în privința sa în timp ce doamna Domnica Manole i-a aplicat o sancțiune disciplinară,” a spus Viorica Grecu, avocat.

Domnica Manole nu s-a oprit aici și a mai cerut odată înlăturarea lui Lazari din proces, invocând un alt motiv. Însă și de această dată a fost respinsă.

Sunt absolut neîntemeiate. Nu au fost enunțate careva probe privind temeinicia recuzării judecătorului. Astfel am pledat pentru respingerea acestora,” a menționat Eugen Rurac, procuror.

Ne trezește temeri că cauza este ghidată, cauza este dirijată și judecătorii sunt influențați cu scopul de a pronunța o sentință de învinuire sau de condamnare,” a afirmat Domnica Manole, ex-judecătoarea Curții de Apel.

Nici astăzi nu s-a trecut la examinarea în fond a dosarului penal, prin care Manole este acuzată că a emis o decizie ilegală, atunci când a obligat CEC să organizeze Referendum, la cererea PPDA. Avocații fostei judecătoare au cerut amânarea ședinței.

Acuzarea deține probe care, în viziunea sa demonstrează vinovăția învinuitei,” a adăugat Rurac.

Este o făcătură politică, asta-i dosarul meu. Este comandă politică ca nu cumva judecătorii să îndrăznească să mai pronunțe așa hotărâri,” a spus Manole.

Fosta judecătoare a Curții de Apel, Domnica Manole s-a trezit cu dosar penal după ce, în aprilie 2016, a dat câștig de cauză grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului legislativ și a emis o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală să desfășoare plebiscitul. Ulterior hotărârea a fost anulată de Curtea Supremă, iar procurorii au pornit urmărirea penală în privința magistratei. Potrivit procurorilor, Manole a pronunțat cu bună știință o hotărâre care contravine Constituției. Iar dacă va fi demonstrată vinovăția ei, Domnica Manole riscă o pedeapsă cu amendă sau închisoare de până 5 ani. Ulterior, Manole a rămas și fără funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram