/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Anatol Șalaru, despre anularea alegerilor: Acest act de injustiție este mai devastator decât furtul miliardului

missing
20 iunie 2018, ora 08:58

Decizia de ne validare a primarului Andrei Năstase, ales în mod democratic, este un abuz absolut care aruncă Republica Moldova în afara statelor civilizate, proiectând-o în categoria statelor de tip Turkmenistan. Nu este posibil ca în plin secol 21, la zeci de ani de la dispariția marilor dictaturi, într-o țara europeană, cel puțin geografic, votul cetățenilor să fie călcat în picioare. Acest act de injustiție este mai devastator decât furtul miliardului deoarece decizia judecătorească de aseară a ucis democrația bazată pe votul popular. De azi, Republica Moldova intră în zona absolutismului de tip țarist. Acest lucru este prea mult… chiar și pentru Plahotniuc.
Partidul Unității Naționale este alături de primarul ales, Andrei Năstase și va participa la toate acțiunile pașnice care se vor desfășura pentru apărarea votului și opțiunilor democratice ale cetățenilor
”, a scris Șalaru pe o rețea de socializare.

Amintim că, marți seara printr-o decizie judecătorească au fost anulate alegerile locale noi din Chișinău. Primarul ales Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia la Curtea de Apel și în același timp a îndemnat oamenii să se pregătească de proteste. Cu reacții au venit Ion Ceban, Maia Sandu, Mihai Ghimpu și Partidul Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram