Comisia Electorală Centrală a examinat proiectul de lege nr. 188 din 7 iunie 2018 pentru modificarea Codului electoral care prevede reglementarea organizării alegerilor parlamentare în circumscripții uninominale în două tururi de scrutin și reglementarea posibilității cetățenilor de a candida în calitate de candidați independenți la funcția de deputat pentru circumscripția națională. După examinare, CEC s-a expus afirmând că propunerile conținute în proiect constituie chestiuni de oportunitate politică și doar legislativul poate decide asupra lor.

Proiectul de lege a fost transmis comisie de către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și a fost examinat în ședința de 19 iunie.

În aceeași, ședință CEC a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența contribuțiilor financiare virate concurenților electorali: Partidul Politic „Șor”, Partidul Unității Naționale și Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, ce depășesc suma de 75 de mii lei.

Partidul Ruso-Slavean din Moldova și Partidul „Democrația Acasă” au fost avertizate pentru neprezentarea raportului financiar din campania electorală, la situația din 18 mai. În cazul Partidului „Democrația Acasă”, care este la a doua abatere de acest fel, Comisia Electorală Centrală a dispus lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de șase luni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!