/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Deputat PLDM, despre anularea alegerilor locale: În așa momente cetățenii trebuie să fie uniți și auziți!

20 iunie 2018, ora 09:56

„Nu știu care este miza acestei acțiuni mizerabile, dacă e conștientă sau nu. Nici nu știu cu ce se va termina. Cert este una, anularea acestor alegeri, dincolo de clarificarea oficială “adio” democrație, înseamnă mult mai mult și mult mai grav. Distrugerea “contractului social” dintre cetățeni și putere. Destrămarea legământului dintre om și stat (sau aparenta acestuia). Legământ care a făcut posibilă trecerea peste crize, revolte, conflicte, lipsuri, sărăcie timp de 26 de ani a societății noastre. Indiferent cât de greu era, omul trăia măcar cu dreptul de a vota, cu speranța de a produce o schimbare. Acest contract, legământ a fost călcat în picioare aseară, nocturn. Însă speranța nu poate fi furată. Ne aparține. Nu putem prognoza ceea ce e în afara bunului simț. Însă, în așa momente cetățenii trebuie să fie uniți și auziți!”, a scris Pistriciuc pe o rețea de socializare.

Amintim că, marți judecătoarea Rodica Berdilo a pronunțat o deciziei privind nevalidarea a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram