Judecătoria Chișinău a publicat decizia motivată a hotărârii prin care s-a anulat alegerile locale noi din Chișinău. Potrivit acesteia, niciuna dintre părți nu a cerut nevalidarea alegerilor, însă la baza deciziei judecătoarei stă faptul că ambii candidați ar fi agitație electorală în ziua alegerilor.

Potrivit deciziei motivate, instanța a calificat postările pe Facebook din 03 iunie 2018, cu conținut live video, drept agitație electorală. Năstase însă, susține că nu este demonstrat că chemările la vot au avut impactul invocat, deoarece nici jumătate din cei care au vizionat live-urile nu au fost la alegeri, or, aceștia ar fi putut fi persoane care se află la țară, din diasporă, cetățeni care nu au drept de vot, etc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!