Deși Partidul Democrat este acuzat că ar sta în spatele deciziei de invalidare a alegerilor, unii deputați PD spun că au fost mirați de hotărârea judecătoarei. Sergiu Sîrbu spune că situația este regretabilă și din cauza ei au de suferit democrații. Cât despre protestul din fața sediului PD, deputatul consideră că este un instrument electoral.

A fost și pentru mine o surpriză. Această situație este regretabilă deoarece bate direct în guvernare, bate direct în noi. Cum credeți de ce oamenii protestează la sediul Partidului Democrat? Probabil această decizia a fost ca un pretext care ar putea fi folosit în interes politic. Suntem în an electoral”, a declarat Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

Deputata Raisa Apolschi a evitat să ofere un comentariu pe marginea deciziei judecătorești și a protestelor.

Spre deosebire de dumneavoastră eu vorbesc în termeni juridici de asta, dacă n-am văzut hotărârea instanței, argumentele pe care le-a invocat, asta decide instanța de judecată și nu eu, nu dumneavoastră asta este regula. – De ce protestează la Partidul Democrat? – Mă întrebați pe mine? Cred că e cazul să-i întrebați… opinia dumneavoastră. Pe cei care organizează aceste proteste și ies la aceste proteste”, afirmă Raisa Apolschi, deputat PDM.

TDeputații din opoziție spun că argumentarea judecătoarei Berdilo care a invocat numărul mare de vizualizări acumulat de live-urile lui Andrei Năstase este absurdă.

Prostia lor deja a atins culmi nepermise. Atunci când ei numără like-urile și vizualizările și asta-i probă în instanța de judecată eu cred că, aici nu mai ai ce spune. În asemenea cazuri se spune nu comentez. Instanțele noastre de judecată s-au compromis definitiv”, susține Maria Ciobanu, deputat PLDM.

Nu ne poate prosti ea, cunoaștem că un live s-au vizualizările pot veni din foarte multe regiuni țări și asta nu demonstrează încă că acest live a schimbat cumva cursul. Fac un apel către toți cei care ne privesc, către toți cei care au votat corect, cinstit, în turul doi și chiar și în primul tur, să iasă și să-și exprime nemulțumirea”, afirmă Alina Zotea, deputat PL.

Pe de altă parte, deputatul socialist Grigore Novac spune că invalidarea alegerilor i-ar conveni, de fapt, lui Andrei Năstase.

Pe mine mă duce la gândul că domnia sa a făcut-o intenționat. A vrut să-i demonstreze Maiei Sandu că are rating în oraș însă, lui categoric nu-i trebuie acest mandat de primar din mai multe considerente. În toamna acestui an avem scrutinul Parlamentar pe care domnul Năstase nicidecum nu-l poate ezita”, spune Grigore Novac, deputat PSRM.

Decizia Judecătoriei Centru de a nu valida rezultatul alegerilor locale a scos sute de oameni în stradă. La proteste au participat și liderii PPDA și PAS. Alături de manifestanți, au fost și câțiva liberali, dar și liberal-democrați. Și fostul primar general, Dorin Chirtoacă, a participat la proteste. Oamenii s-au adunat în fața primăriei capitalei, apoi au mers la sediul PD, despre care spun ca ar sta in spatele deciziei, iar ulterior au revenit în PMAN.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!