Andrei Năstase și Maia Sandu s-au întâlnit cu ambasadorii statelor UE, Canadei și Statelor Unite, acreditați la Chișinău. Întrevederea s-a axat pe discuții situația privind alegerile din capitală și decizia instanței de judecată de a nu valida mandatul de primar al liderului PPDA. Cei doi politicieni spun că se vor bucura de susținerea oficialilor internaționali, atât timp cât vor lupta pentru democrație.

Astăzi am discutat despre situația care ține de nevalidarea rezultatelor alegerilor din Chișinău. Am discutat în detaliu decizia judecătoarei și argumentele ei, pe care noi le considerăm absurde”, afirmă Maia Sandu, lidera PAS.

Potrivit lui Andrei Năstase, există un interes sporit din partea SUA și UE față de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

„A fost exprimat și ieri și pe parcursul zilei de astăzi am înțeles că în Europa și în SUA s-a luat act de îngrijorare de ceea ce se întâmplă la Chișinău și vor fi anumite reacții”, a declarat Andrei Năstase.

Cei doi lideri politici susțin că oficialii internaționali sunt îngrijorați de situația creată în capitala țării.

Aceste derapaje antidemocratice la care se dedă astăzi guvernarea afectează în mod cât se poate de tare – Republica Moldova”, susține Năstase.

Doar presiunea venită din partea cetățenilor și presiunea din partea comunității internaționale poate determina această guvernare iresponsabilă să-și schimbe atitudinea și să recunoască rezultatelor alegerilor din Chișinău”, a declarat Sandu.

La întâlnire au participat ambasadorii țărilor EU, Canadei și Statelor Unite, acreditați la Chișinău. Ieri, într-o postare pe Facebook, diplomatul american a scris că evoluția este îngrijorătoare și continuă să erodeze încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic. Între timp, șeful delegației UE a menționat că voința poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să fie democratică.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagine: Tudor Bigu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!