/VIDEO/ Judecătorii Curții de Apel au menținut decizia primei instanței. Alegerile locale din Chișinău, nevalide

21 iunie 2018, ora 19:40

UPDATE 19:42. Năstase susține că va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

UPDATE 19:37 Judecătorii de la Curtea de Apel au menținut decizia primei instanței, astfel alegerile din Chișinău sunt declarate nevalide.

UPDATE 18:00 Judecătorii s-au retras pentru deliberări

UPDATE 16:55. Judecătorii s-au întors în sală și se continuă examinarea cauzei.

UPDATE 16:35. Recuzarea judecătorilor cerută de Andrei Năstase a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

UPDATE 16:26. Instanța s-a retras pentru deliberări privind recuzarea judecătorilor.

UPDATE 15:55. Instanța examinează cererea de recuzare a completului de judecată. Completul de judecată care examinează cererea sunt: Simciuc, Muriuanu, Sîrbu și grefiera Cupciuc Luminița

UPDATE 15:29. „Instanța era obligată să restituie acele cereri de apel, dar a omis să facă acest lucrul. Sunt două cereri, una comună și una separată de completare. Sperăm că în zece -15 minute va avea loc o nouă ședință. Dacă judecătorii vor rămâne aceeași, atunci ședința va continua, în caz contrar aceasta va fi redistribuită altui complet de judecată și atunci nu se știe când va avea loc ședința”, a precizat avocatul lui Năstase- Dumitru Pavel.

UPDATE 15:25. Năstase a spus că protestul de la 17:30 nu se amână, indiferent de decizia judecătorilor. De asemenea, el a invitat oamenii și la un protest care se va desfășura duminică în PMAN.

UPDATE 15:21. Năstase a mai spus că nu se simte în siguranță în clădirea judecătoriei precizând că clădirea este înconjurată de mii de polițiști.

UPDATE 15:20. Năstase a menționat că a cerut recuzarea judecătorilor pentru că a admis cereri de apel din partea unor persoane care nu erau părți la dosar contrar prevederilor Codului de Procedură Civilă. Liderul Platformei DA afirmă că mai sunt și alte motive de ce a cerut recuzarea judecătorilor, dar le va face publice mai târziu.

UPDATE 15:14. Ședința a fost întreruptă. Avocatul lui Năstase a cerut recuzarea avocaților.

UPDATE 15:10. Andrei Năstase a cerut ca presa să fie prezent în sală.

UPDATE 15:00 Ședința de judecată a început.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram