Curtea de Apel a publicat în aceasta după-amiază hotărârea motivată, prin care a respins recursul lui Andrei Năstase. Potrivit documentului, instanța a constatat că în cadrul celui de-al doilea tur ambii candidați au admis încălcări. Magistrații curții au invocat și momentul cu cele 250 de mii de vizualizări obținute la transmisiunile live de pe Facebook. Judecătorii spun că după ce le-ar fi vizionat, câteva zeci de mii au ieșit la vot, fără însă a menționa cum au efectuat calculele.

În hotărâre se mai spune că declarațiile lui Andrei Năstase, despre faptul că niciun candidat nu a cerut invalidarea scrutinului în primă instanță, sunt fără suport juridic. Curtea de Apel a respins și argumentele Consiliului Electoral de Circumscripție care a cerut validarea alegerilor.

În același timp, magistrații de la Apel au stabilit că Năstase a efectuat agitație electoral prin intermediul paginii sale de socializare. Și Ion Ceban a încălcat legea după ce ar fi îndemnat oamenii să iasă la vot, utilizând aceleași slogane pe care le-a folosit și în timpul campaniei. În motivare, instanță a mai menționat că cei doi candidați ar fi făcut presiuni asupra alegătorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!