/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Guvernul a semnat antecontractul privind cumpărarea și deetatizarea a 41,09% din acțiunile Moldova Agroindbank

missing
22 iunie 2018, ora 19:43

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Ion Sturzu, a afirmat că semnarea acestui document este un semnal pozitiv și pentru alți potențiali investitori și va asigura securitatea stabilității financiare a statului. „Odată cu venirea noilor investitori, așteptăm să crească calitatea guvernanței corporative în această bancă, să fie efectuate investiții în tehnologii noi, banca să devină și mai performantă. Așteptăm ca noii investitori să vină cu produse și servicii noi, calitative și atractive pentru cetățenii Republicii Moldova”, a punctat Ion Sturzu.

Consorțiul internațional de investitori este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Horizon Capital – gestionar al unui fond de investiții creat de instituții financiare internaționale notorii și Invalda INVL – societate de investiții cotată din Lituania, cu experiență în sectorul financiar-bancar. Consorțiul intenționează să realizeze achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop – HEIM PARTNERS Ltd., înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra.

Pachetul de acțiuni nou emise ale MAIB vor fi procurate si apoi expuse la vânzare pe piața reglementată, de către Agenția Proprietății Publice. La licitația cu strigare vor putea participa atât Consorțiul internațional de investitori, care a semnat astăzi antecontractul, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram