Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție prin care anunță că vor continua protestele până ce va fi validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. De asemenea, în document se mai spune că acțiunile regimului Plahotniuc de a invalida alegerile au fost condamnate de SUA, UE și România. Mai jos puteți citi textul rezoluției:

Potrivit articolului 2 din Constituție suveranitatea națională aparține poporului R. Moldova, iar nicio persoană particulară, nici un grup din popor niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii în stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. 

Deși la 20 mai și 3 iunie chișinăuienii și-au exercitat prin vot suveranitatea și l-a ales pe Andrei Năstase primar general de Chișinău cu votul a peste 52%, regimul Plahotniuc, în complicitate cu partenerul său Partidul Socialiștilor condus informal de Președintele Dodon, prin intermediul justiției pe care o controlează a anulat rezultatele alegerilor. Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este neconstituțională, ilegală și semnifică sfârșitul democrației în R. Moldova. Niciun vot exprimat legal nu poate fi anulat sau trecut cu vederea, recurgând la acest gest fără precedent din istoria R. Moldova, regimul Plahotniuc instaurează oficial dictatura în țară.

Acțiunile fără precedent ale regimului Plahotniuc în ceea ce privește anularea voinței populare au fost condamnate vehement de UE, de SUA și România. R. Moldova rămâne practic izolată de restul lumii .

Ca urmare, noi cetățenii R. Moldova întruniți astăzi cerem confirmarea legalității alegerilor locale din Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase ca primar general al municipiului Chișinău declarând că protestele vor continua până la validarea mandatului lui Andrei Năstase. În cazul în care guvernarea va ezita vom fi constrânși să recurgem în conformitate cu preambulul declarației universale a drepturilor omului la măsuri pașnice împotriva acțiunilor care subminează voința poporului”.

Rezoluția a fost adoptată la protestul organizat după ce prin decizia instanței de judecată alegerile locale din Chișinău au fost anulate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!