Un nou protest se anunță în Capitală. Platforma DA și PAS au invitat toți doritorii să se alăture marți, la 7:30, la un protest în fața primăriei Chișinău. Manifestația s-a anunțat după ce Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel și a judecătoriei Chișinău prin care alegerile locale din Capitală au fost declarate nevalide. Participanții sunt rugați să vină îmbrăcați în negru.

În descrierea evenimentului, organizatorii scriu: „Plahotniuc a declarat Război Cetățenilor! Astăzi a fost instaurată oficial dictatura în Republica Moldova. Începem Rezistența cu un protest la 7:30 dimineața la Primărie!”,

În același timp la protestul din fața Curții Supreme de Justiție Maia Sandu a anunțat că marți dimineața Platforma Da și PAS vor anunța acțiunile ulterioare care urmează a fi efectuate după decizia CSJ de astăzi, 25 iunie.

Precizăm că CSJ a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel care au decis anularea alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, din motiv că acesta și contracandidatul său Ion Ceban ar fi făcut agitație electorală în ziua celui de-al doilea scrutin.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!