Intoxicație în masă la Taraclia. 33 de copii cu vârstele cuprinse între șapte și 14 ani care se odihneau la o tabără de odihnă au ajuns la spitalul raional cu febră, diaree și vomă. Primele simptome de îmbolnăvire au apărut în urmă cu două zile la câțiva dintre copii. Nu am reușit să contactăm administrația taberei pentru explicații.

Tabăra și-a început activitatea pe 20 iunie, scrie presa. La câteva zile, primii trei copii au acuzat dureri de burtă, după care alți 18 s-au adresat după ajutor medical. În total, 33 de copii au avut de suferit având semnele unei intoxicații alimentare, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de copii care au venit să se odihnească. Medicii din Taraclia spun ca acum situația pacienților este satisfăcătoare.

Toți copiii care au fost internați aveau febră, dureri de burtă și 30 procente din ei aveau diaree. Toți se simt mai bine, iar febra practice a dispărut la toți pacienții”, Elena Caramalac, medic epidemiolog CS Taraclia.

Cazul dat a fost sesizat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, iar în urma unei inspecții s-au constatat mai multe nereguli.

S-a constatat că tabăra de odihnă Ciaica din orașul Taraclia activeză în data de 20 iunie fără autorizație sanitară de funcționare condiționată de faptul că apa nu corespunde indicatorilor microbiologici și nu sunt asigurate condiții corespunzătoare pentru igienă. De asemenea, nu toți angajații inclusiv cei ai blocului alimentar au susținut examenul medical profilactic”, Cristina Stratulat, purtător de cuvânt MSMPS.

În legătură cu acest caz, a fost inițiată o anchetă epidemiologică, iar rezultatele investigațiilor de laborator vor fi anunțate ulterior pentru a se stabili de la ce s-au intoxicat copiii. Între timp, activitatea taberei a fost sistată urmând să se efectueze dezinfecție totală. În total, la tabără au venit să se odihnească 98 de copii. Vârsta celor care au avut de suferit este între 7 și 14 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!