/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Avocatul Poporului se solidarizează cu protestul avocaților împotriva aplicării excesive a arestului

missing
26 iunie 2018, ora 11:03

„Judecătorii trebuie întotdeauna să aibă în vedere că, pentru a nu lipsi garantarea libertăţii de esenţă, orice detenţie trebuie să fie excepţională, justificată în mod obiectiv şi să nu depăşească strictul necesar”, afirmă Avocatul Poporului Mihail Cotorobai.

Într-un comunicat remis presei, se mai spune că detenția persoanelor care urmează a fi trimise în judecată nu trebuie să constituie regulă, dar punerea în libertate poate fi subordonată unor garanții asigurând înfățișarea lor la ședințele de judecată, pentru toate celelalte acte de procedură și, dacă este cazul, pentru executarea hotărârii.

„Libertatea personală este o condiţie fundamentală de care trebuie să profite fiecare. Privarea ei este susceptibilă de a avea un impact direct şi negativ asupra beneficierii de multe alte drepturi, începând cu respectarea vieţii private şi de familie, libertatea de reuniune, asociere şi exprimare, libertatea de circulaţie, etc.”, se arată în comunicat.

Precizăm că, marți, 26 iunie 2018, între orele 10.00 – 12.00 Uniunea Avocaților din Republica Moldova protestează împotriva aplicării excesive a măsurii preventive sub formă de arest. Hotărârea rezidă din decizia quasi-unanimă a Congresului ordinar al avocaților din 6 octombrie 2017, prin care s-a exprimat dezacordul cu încălcarea sistemică a dreptului la libertate și siguranță a persoanelor și deținerea acestora în condiții inumane și degradante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram