/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

La coadă într-un top CSI. Cât trăiesc bărbații și femeile din Moldova după ce ies la pensie

missing
27 iunie 2018, ora 16:58

Femeile din Moldova sunt mai norocoase: la pensie, ele trăiesc în medie 13 ani. În medie, cetățenii RM care au atins vârsta de pensionare trăiesc 18 ani, aflându-se pe penultimul loc în top.

Pentru a calcula durata de viață medie, experții au analizat vârsta de pensionare și speranța la viață în țările respective. Diferența între aceste două a constituit durata de viață după pensie a locuitorilor CSI.

Pe locul întâi printre fostele membre ale URSS se află Uzbekistan, cu speranța de viață după pensie de 29,7 ani. Locuitoarele din Uzbekistan au șansa de a trăi în medie 20 de ani (ele ies la pensie la 55 de ani), iar bărbații 9,7 ani (vârsta de pensionare fiind de 60 de ani).

Pe locul doi se află Rusia. Aici bărbații trăiesc cu cinci ani mai puțin decât în Uzbekistan, iar femeile cu 3,2 ani mai mult. Pe ultimul loc în clasament se află azahstanK, unde durata vieții după pensie, în medie constituie doar opt ani.

În Republica Moldova vârsta de pensionare este unică atât pentru femei, cât și pentru bărbați și constituie 63 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram