/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Top 10 cele mai sigure țări din lume. Unde se află Moldova în acest clasament

missing
27 iunie 2018, ora 19:19

România comparativ cu Moldova se află mai sus în clasament, pe locul 24 iar Ucraina cu câteva poziții mai jos pe locul 152. Rusia ocupă locul 154 în clasament.

Studiul Institutul de Economie și Pace din Statele Unite ale Americii arată că Europa rămâne a fi cel mai sigur continet din lume, iar Siria rămâne a fi cea mai nesigură țara din lume.

Spania a avut cea mai mare cădere, cu 10 trepte comparativ cu anul precedent. Asupra acestui proces au influențat actele de terorism și tensiunile politice din țară. Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Danemarca, Portugalia de asemenea au coborât câteva poziții în clasament.

Noua Zeelandă și Australia ca și în ceilalți ani, se află în topul clasamentului la capitolul siguranță. Următoarele țări în top zece sunt:
4. Austria
5. Portugalia
6. Danemarca
7. Canada
8. Cehia
9. Singapore
10. Japonia

Autorii studiului au analizat factorii care influențează pacea: educația, sănătatea, nivelul economic, politic, rata criminalității și demografia. Potrivit studiului, diviziunile politice, creșterea naționalismului și terorismul au erodat siguranța țărilor din Europa și face ca acestea an de an să piardă din clasament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram