Dosarul penal în privința unui fost polițist, învinuit de trafic de influență, a fost expediat în judecată de Procuratura Anticorupție. Bărbatul și-a recunoscut vina, iar acum se află în arest la domiciliu.

Potrivit procuraturii, învinuitul susținea că are influență asupra persoanelor publice care activează în Direcția Înregistrare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto. El primea de la absolvenții școlilor auto sume cuprinse între 250 și 700 de euro, în perioada februarie-noiembrie 2017. Banii erau transmiși organizatorilor examenului pentru obţinerea permiselor de conducere. Fostul polițist promitea că sumele vor ușura promovarea examenului auto și eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

Dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15 000 la 200 000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!