/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ce a spus Mitropolia despre pocăința preotului Melinti

27 iunie 2018, ora 19:41

Zilele trecute, preotul Maxim Melinti s-a pocăit public, după ce Mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Contactați de TV8, reprezentații Mitropoliei au declarat că…

De fapt, părintele Maxim Melinti a avut o conferință de presă în biserica din Ghidighici, dar noi nu considerăm că el s-a pocăit. Direcția mitropolitană va discuta pe marginea acestui subiect, dar deocamdată nu putem vorbi despre ridicarea opririi preotului Maxim Melinti”, a declarat părintele Ioan Moșneguțu, episcop de Soroca.

Episcopul de Soroca a mai precizat că Melinti trebuie „să spună clar că regretă această acțiune și că de acum în colo, activitatea sa clericală nu va mai fi amestecată cu activități de promovare a acestei organizații”.

Atunci când părintele Melinti va aduce pocăință publică, va regreta pentru acțiunile întreprinse, va întoarce acest premiu – atunci Înalt Prea Sfințitul va decide cu referință la întoarcerea sa”, afirmă părintele Ioan Moșneguțu, episcop de Soroca.

Am încercat să obținem o reacție de la preotul Maxim Melinti, dar nu a fost de găsit. Acesta a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare pe un pat de spital. În descriere menționează: „Biruința nu e obligatorie. Obligatorie e lupta”. Totuși, în cadrul conferinței, preotul Maxim Melinti a precizat că nu va returna diploma primită de la GENDERDOC-M și că nu consideră necesar să facă acest lucru. Săptămâna trecută, un grup de persoane a protestat în fața Mitropoliei Moldovei în semn de nemulțumire față de poziția direcției mitropolitane. Maxim Melinti este paroh al bisericii din Ghidighici de aproximativ 8 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram