/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ce spune procurorul și Dorin Chirtoacă despre declarațiile lui Grozavu, audiat în dosarul parcărilor cu plată

27 iunie 2018, ora 20:26

Nistor Grozavu a fost audiat mai mult de o oră. A povestit cum a semnat contractul vizând parcările cu plată, a răspuns la întrebările judecătorului și procurorului. Totuși, când a ieșit din sala de judecată, el a fost rezervat în declarații.

Implicarea domnului Chirtoacă care este? Nu vă pot răspunde la această întrebare. El v-a telefonat și v-a dat indicații să semnați acel contract? Nu. Contractul… Nu m-a telefonat eu l-am luat din birou. Dar prin telefon când v-a telefonat ce v-a spus? Ca să semnez oficial din partea Primăriei”, a declarat Nistor Grozavu.

Ulterior, Grozavu a spus că a semnat contractul fără să-l analizeze minuțios.

„Domnul Chirtoacă a făcut presiuni asupra dvs., trafic de influență ca să semnați acel contract? Da sau Nu? Dumneavoastră întrebați orice adjunct cum își îndeplinește atribuțiile față de un șef. Cum s-a adresat domnul Chirtoacă? Că proiectul e ok și trebuie semnat. Deci asta v-a spus? Da. Nu a făcut presiuni. Și dvs. l-ați crezut? Desigur”, susține Grozavu.

Procurorul spune că, prin declarațiile sale, Grozavu a confirmat învinuirea și interesul lui Chirtoacă în semnarea contractului parcărilor cu plată. Fostul primar spune însă că declarațiile lui Grozavu se contrazic.

Răspunsul a fost că toate proiectele, aprobările ulterior implementării depinde doar de o singură persoană și anume de primarul general. Dumnealui a confirmat încă o dată care sunt interesele domnului Chirtoacă”, a declarat Dumitru Robu, procuror.

Fiind presat și amenințat, dumnealui va spune orice va dori Procuratura, însă documentele îl contrazic pe domnul Grozavu. Dumnealui în general spune că a semnat de două ori. O dată în birou, o dată în sala de ședințe. Prea multe încurcături în ceea ce privește propria activitate”, a afirmat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

La următoarea ședință, Grozavu urmează să răspundă la întrebările lui Dorin Chirtoacă și ale avocaților acestuia. Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al Direcției transport, Igor Gamrețki, a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în instanță în urmă cu trei luni. Chirtoacă mai are un dosar penal în care este suspectat de prejudicierea bugetului municipal cu aproximativ 66 de milioane de lei. Cauza se află deocamdată la etapa urmăririi penale. În prezent Chirtoacă este cercetat sub control judiciar și se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram