Nistor Grozavu a depus mărturii împotriva lui Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plata. În fața judecătorului, viceprimarul a spus că a semnat toate actele la indicația lui Chirtoacă. În timp ce procurorul spune că acesta a confirmat în totalitate vinovăția fostului primarului, Chirtoacă spune că Grozavu a făcut toate declarațiile sub amenințarea acuzatorilor, Grozavu fiind și el învinuit în acest dosar.

Nistor Grozavu a fost audiat mai mult de o oră. A povestit cum a semnat contractul vizând parcările cu plată, a răspuns la întrebările judecătorului și procurorului. Totuși, când a ieșit din sala de judecată, el a fost rezervat în declarații.

Implicarea domnului Chirtoacă care este? Nu vă pot răspunde la această întrebare. El v-a telefonat și v-a dat indicații să semnați acel contract? Nu. Contractul… Nu m-a telefonat eu l-am luat din birou. Dar prin telefon când v-a telefonat ce v-a spus? Ca să semnez oficial din partea Primăriei”, a declarat Nistor Grozavu.

Ulterior, Grozavu a spus că a semnat contractul fără să-l analizeze minuțios.

„Domnul Chirtoacă a făcut presiuni asupra dvs., trafic de influență ca să semnați acel contract? Da sau Nu? Dumneavoastră întrebați orice adjunct cum își îndeplinește atribuțiile față de un șef. Cum s-a adresat domnul Chirtoacă? Că proiectul e ok și trebuie semnat. Deci asta v-a spus? Da. Nu a făcut presiuni. Și dvs. l-ați crezut? Desigur”, susține Grozavu.

Procurorul spune că, prin declarațiile sale, Grozavu a confirmat învinuirea și interesul lui Chirtoacă în semnarea contractului parcărilor cu plată. Fostul primar spune însă că declarațiile lui Grozavu se contrazic.

Răspunsul a fost că toate proiectele, aprobările ulterior implementării depinde doar de o singură persoană și anume de primarul general. Dumnealui a confirmat încă o dată care sunt interesele domnului Chirtoacă”, a declarat Dumitru Robu, procuror.

Fiind presat și amenințat, dumnealui va spune orice va dori Procuratura, însă documentele îl contrazic pe domnul Grozavu. Dumnealui în general spune că a semnat de două ori. O dată în birou, o dată în sala de ședințe. Prea multe încurcături în ceea ce privește propria activitate”, a afirmat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

La următoarea ședință, Grozavu urmează să răspundă la întrebările lui Dorin Chirtoacă și ale avocaților acestuia. Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al Direcției transport, Igor Gamrețki, a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în instanță în urmă cu trei luni. Chirtoacă mai are un dosar penal în care este suspectat de prejudicierea bugetului municipal cu aproximativ 66 de milioane de lei. Cauza se află deocamdată la etapa urmăririi penale. În prezent Chirtoacă este cercetat sub control judiciar și se declară nevinovat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!