Nistor Grozavu a fost audiat în dosarul în care este vizat fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă. Acesta a răspuns la întrebările acordate de procuror și judecători, iar apărătorilor lui Chirtoacă li s-a dat timp să se pregătească și să acorde întrebări la următoarea ședință. După audiere, Grozavu a spus jurnaliștilor că nu poate vorbi despre implicarea fostului edil, însă a precizat că el s-a conformat ordinelor acestuia.

A precizat că un contract semnat de el în privința parcărilor cu plată l-a luat din biroul lui Chirtoacă și l-a semnat. În același timp, Grozavu susține că omul de afaceri Pincevski a întrebat dacă și Președintele PL ar putea influența …, iar viceprimarul i-a spus să încerce. Despre o eventuală implicare a lui Ghimpu, Grozavu a spus că nu știe nimic de acest fapt.

Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la trei la șapte ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al direcției transport, Igor Gamrețki a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în urmă cu trei luni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!