/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ După decizia CSJ de invalidare a alegerilor, PL cere demisia lui Dodon, Candu și Filip

27 iunie 2018, ora 13:44

Ghimpu a calificat hotărârea de invalidare drept o repetiție pentru alegerile parlamentare din toamnă, care vor fi organizate în baza sistemului electoral mixt. „Trenul Republica Moldova – Uniunea Europeană a derapat neieșind din gara Chișinău. Democrația e în pericol. Dictatura legii a fost înlocuită cu dictatura binomului Plahotniuc-Dodon. E trist că acest lucru se întâmplă după ce am avut un mare sprijin din partea UE, acord de asociere și libera circulație. Aceasta a fost a doua șansă de încredere oferită după furtul miliardului”, a declarat Mihai Ghimpu.

În același context, Corina Fusu a anunțat că PL cere „părăsirea majorității parlamentare” de către cei 18 deputați din partea PLDM, 15 din partea PCRM și 4 ai PL, care „au primit votul din partea cetățenilor pentru dezvoltarea democrației și a statului de drept”, a menționat Corina Fusu.

De asemenea, printre cerințele Partidului Liberal se află anularea regimului electoral mixt și revenirea la cel proporțional, dar și examinarea de către Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul Disciplinar a hotărârilor care au invalidat alegerile. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram