/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Austriecii au donat opt autospeciale. Localitățile care vor beneficia de ele

missing
28 iunie 2018, ora 06:50

Patru autospeciale de intervenție merg în localitățile Larga, Capacilia, Colibaș și Selemet, iar alte patru vor fi gata să suplinească servantele de luptă a următoarelor posturi de salvatori care vor fi lansate în satele din Republica Moldova. Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, în țara noastră urmează să fie lansate până în anul 2020, peste 100 de stații.

În baza programului de colaborare, care durează mai bine de șase ani, voluntarii austrieci au reușit să aducă în Moldva 38 de autospeciale de intervenții, care au suplinit baza tehnico materială din regiunile rurale.

În Moldova funcționează peste 40 de posturi de pompieri și salvatori cu implicarea persoanelor civile. Aceste servesc sursa prima de intervenție în caz de situații excepționale, până la venirea echipelor specializate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram