Delegația Republicii Moldova la CUC a emis o declarație în care se arată îngrijorată de utilizarea armelor de foc de către structurile transnistrene în Zona de Securitate. Aceasta după ce mai mulți locuitori ai raioanelor Florești și Soroca au anunțat că, în timpul pescuitului de pe Nistru, angajați ai structurilor transnistrene au efectuat tentative violente de ai reține și au tras focuri în direcția lor.

Plângerile au venit din partea unor cetățeni din Vertiujeni și Zăluceni, raionul Florești, și Cerlina, raionul Soroca.

Astfel, potrivit plângerilor, în februarie curent, Kulikov Nikolai, care deține funcția de inspector piscicol din raionul Camenca a tras de cinci ori dintr-un pistol automat în direcția pescarilor. În aprilie și mai Kulikov a tras dintr-un pistol PM pentru ai obliga pe pescari să navigheze pe malul stâng al Nistrului.

În urma celor întâmplate, delegația R. a constata că portul și utilizarea armelor de către inspectorul de pește al N. Kulikov. „este o provocare și destabilizează situația din regiunea de nord a Zonei de securitate. Problema este agravată de faptul că, în toate cazurile de mai sus, utilizarea armelor a fost îndreptată spre oameni”, se spune în declarație.

În context, reprezentanții R.Moldova a propus delegației transnistrene și comandantului militar al regiunii Nord ș Centru al Zonei de securitate să investigheze aceste fapte și să prezinte concluziilor și propunerilor Comisiei de control comun pentru prevenirea continuării acestor incidente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!