Premierul Pavel Filip a dat indicații ministerului Justiției să facă o analiză a cadrului legislativ și a prevederilor legale în baza cărora au fost luate deciziile de invalidare a alegerilor locale din Chișinău. Declarația a fost făcută în debutul ședinței Guvernului din 29 iunie.

Filip a spus să se verifice inclusiv deciziile luate în baza sesizărilor PSRM, care potrivit lui Filip a stat la baza deciziei de invalidare a alegerilor din Chișinău.

„Eu pur și simplu vreau să înțelegem cât mai bine ce din legislația electorală este ok, ce a dus la calificarea acțiunilor drept agitație electorală”, a spus premierul.

Filip a mai menționat că președintele Parlamentului, Andrian Candu, va crea un grup pe platforma Parlamentului pentru îmbunătățirea legislației electorale. În acest context, premierul a dat indicații ministrei Justiției să transmită din partea Guvernului o analiză și o eventuale propuneri.

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a menținut deciziile anterioare ale Curții de Apel și judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!