/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Estorcau bani sub pretextul nedocumentării unui caz de păstrare a drogurilor. Doi ofițeri de investigație, pe banca acuzaților

missing
29 iunie 2018, ora 16:10

Urmărirea penală a fost pornită în baza materialele preliminare transmise de SIS referitor la eventualele activități ilegale a doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, care în mod abuziv, extorcă de la persoane constrânse sume bănești, precum și denunţul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție.

Astfel, potrivit procuraturii, începând cu 5 aprilie 2018, ofițerii vizați, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilul condus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, au pretins și primit bani în sumă de 4 000 lei, transmiterea cărora a fost făcută sub controlul procurorilor.

Prin acţiunile sale intenţionate, cei doi polițiști au comis infracţiunea prevăzută de art. 324 alin. (4) Cod penal – corupere pasivă, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 la 400 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la șapte la zece ani.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale ofițerilor de investigație nominalizați, au fost depistate și ridicate pachețele de cannabis și muniții.

Pe aceste fapte, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și au fost pornite două cauze penale pentru păstrarea ilegală a drogurilor în proporții mari și fără scop de înstrăinare, precum și pentru păstrarea munițiilor fără autorizația corespunzătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram