În urma ploilor torențiale de joi seara, salvatorii au fost nevoiți să pompeze apa din subsolurile mai multor clădiri și gospodării din țară. În municipiul Chișinău salvatorii au intervenit pe strada Uzinelor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și pe străzile Băcioii Noi și Gherman Pântea, unde au pompat apa din subsoluri inundate.

De ajutorul pompierilor a fost nevoie în raionul Hâncești, unde apele au inundat beciurile și subsolurile a cinci gospodării.

Potrivit informației IGSU, ploaie cu grindină a fost înregistrată în localitățile Fundul Galbinei, Bujor, Călmățui, Pervomaiscoe și Lăpușna. În satele Horești și Țîpala, grindina a afectat mai multe culturi agricole, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova precipitațiile au distrus 4 ha de viță de vie.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să stabilească prejudiciile înregistrate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!