În timp ce poliția afirmă că duminică, 1 iulie, în centrul Capitalei au fost 7000 de participanți la protest, organizatorii susțin că cifra este de șapte ori mai mari. Astfel, potrivit partidului Acțiune și Solidaritate la manifestație au fost în jur de 40 de mii de oameni.

Astăzi, ACUM, am fost aproximativ 40 000 de oameni ai rezistenței! Împreună vom continua lupta pentru democrație și vom opri dictatorul!”, menționează partidul într-o postare pe pagina de facebook.

Menționăm că protestul din Piața Marii Adunări Naționale s-a terminat după un marș la sediul PDM și pe strada Bulgară unde locuiește liderul PD Vladimir Plahotniuc. În cadrul manifestației, rotestatarii au adoptat o rezoluției prin care cer guvernării să valideze alegerile locale din Chișinău, să anuleze sistemul mixt și ca judecătorii care au luat decizia de invalidare a alegerilor să fie demiși să trași la răspundere. De asemenea, prin textul rezoluției se mai spune că în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!