/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

De astăzi doritorii de a obține finanțare pentru un start-up în agricultură pot depune dosarele

missing
02 iulie 2018, ora 16:09

Toți doritorii de a beneficia de oportunitate trebuie să elaboreze un plan de afaceri, în baza cărora vor fi selectate proiectele. Cei care vor convinge autoritățile că au capacități să facă agricultură performantă și că vor deschide cel puțin un loc de muncă în sat, au șanse mari să primească subvenții din partea statului.

Statul va oferi o contribuție de 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar alte 35% vor fi asumate de candidat. Vor fi acceptate proiectele ce nu depășesc un milion de lei. Există câteva condiții principale pentru a obține suportul financiar: să aibă un plan de afaceri credibil, iar investiția să fie amplasată într-o localitate rurală; proiectul ce urmează a fi realizat să nu depășească termenul de 24 de luni; să dețină legal bunul imobil pe care se realizează investiția. Beneficiarii selectați vor trebui să prezinte timp de 60 de zile documentele necesare și să depună suma în proporție de 35%.

În acest an, circa 45 milioane de lei din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi oferiți pentru subvenționarea în avans a investițiilor în sectorul agricol. Astfel, se dorește crearea a peste 500 de noi locuri de muncă, în special în mediul rural.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram