/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Tabără IT la Chișinău pentru adolescenți. Ce vor învăța participanții

02 iulie 2018, ora 18:54

Ion are 14 ani și este pasionat de roboți. La doar 12 ani, a început să programeze, fiind inspirat de fratele său. În această vară, a decis să se apuce serios de studii în acest domeniu și a venit la școala IT.

Știind un pic programare. Am zis de ce nu. Mi-aș întări cunoștințele și aș învăța multe lucruri noi. Mi-am făcut prieteni noi și e foarte bine”, spune Ion Boescu, participant tabără de IT.

Daniela a absolvit, câteva săptămâni în urmă, liceul și vrea să facă o facultate în domeniul tehnologiilor informaționale. Dar, până va deveni studentă cu acte în regulă, merge la cursuri.

Mie îmi place, în general, IT și consider că fiecare parte merită studiată. Totul tinde spre automatizare, să avem case inteligente și vor intui ceea ce vrem noi. Din acest motiv, eu cred că acesta este viitorul”, spune Daniela-Andreea Moraru, participantă tabăra de vară.

Aceste cursuri zilnice au rol important. Este vorba de embeeding, care se folosesc în toate dispozitivele cu care interacționăm în toată ziua, fie că e vorba de frigider, mașină de spălat”, Serghei Corostin, participant tabăra de vară.

Școala IT se desfășoară în perioada 2-13 iulie și este la cea de-a V-a ediție. Participanții vor realiza proiecte personale, vor învăța să controleze un robot și vor beneficia de un curs simplificat, pentru începători, implicând cunoștințe elementare de programare.

Noi le deschidem portița și le arătăm cât de simplu pot fi făcute aceste lucruri. De exemplu, astăzi învățăm să îi dăm sunet unui robot. Îi dăm o acțiune, el ne răspunde cu o acțiune. Există o cerere foarte mare de ingineri și, practic, companiile care vor să dezvolte în domeniul embedded nu găsesc resurse umane”, Andrei Baragarenco, coordonatorul Clubului Ingineresc.

Participarea la acest eveniment este gratuită, iar studenților de la ultimul an, care vor o carieră în acest domeniu, o companie privată le oferă internship cu perspectivă de angajare.

Această școală de vară ne va permite să creștem interesul studenților, dar și a entuziaștilor, față de programarea sistemelor embeeded, ceea ce va permite dezvoltarea unor produse fizice”, Sergiu Rabii, lider de echipă în dezvoltarea IT.

Școala de vară este organizată cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram