/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Teodor Țăranu, pe ultimul drum. Individul care a tras riscă până la 15 ani de pușcărie

missing
02 iulie 2018, ora 19:33

Fiul fostului ambasador al R. Moldova la Moscova, Anatol Țăranu, a fost a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Zeci de oameni – rude, prieteni și apropiați, eu venit să-și ia rămas bun de la Teodor Țăranu.

Tot astăzi, judecătorii au decis să-l plaseze în arest pentru 30 de zile pe unicul suspect din acest dosar. Tânărul de 32 de ani a fost adus în fața instanței fiind escortat de polițiști. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Avocatul a menționat că clientul său este încă șocat de cele întâmplate, dar a precizat că și-ar fi recunoscut vina.

Cum pledează clientul dumneavoastră? – Pentru moment își revine din starea de afect. O să vedem, cred că o să recunoască până la urmă acțiunea. Dar deocamdată? Atât, mai mult nu vă spunem nimic. Dar ce v-a spus? Cum s-a întâmplat? O zi bună. El și-a recunoscut vina? O recunoaște”, Petru Bălănel, avocat.

Procurorul spune însă că suspectul nu a făcut declarații în timpul audierilor.

La 1 iulie i-a fost înaintată învinuirea și am înaintat și demersul privind aplicarea măsurii preventive – arestul pe o durată de 30 de zile. Demersul dat a fost admis. El își recunoaște vina? Nu a dat declarații”, Sergiu Zamă, procuror.

În imaginile surprinse de un post TV imediat după reținerea suspectului, bărbatul neagă orice implicare în omorul lui Teodor Țăranu.

Nu s-a întâmplat nimic. Băieți, uitați-vă la mine. Eu în general nu înțeleg ce se întâmplă. Doamne ferește. De ce ați fost reținut? Nu știu. Ce ați făcut azi seara? Nimic. Spuneți-mi vă rog de unde ați luat automatul? Ha, ha, ha. Automat? La cine, la mine?”, a declarat suspectul

Tragedia s-a produs sâmbăta trecută în jurul orei 1:00. Fiul analistului politic Anatol Țăranu a decedat după ce a fost împușcat de mai multe ori. Poliția a găsit corpul acestuia lângă apartamentul său. La scurt timp a fost reținut principalul suspect, vecinul lui Teodor Țăranu. Potrivit IGP, cei doi s-au luat la ceartă, ambii fiind în stare de ebrietate. Ulterior, învinuitul a tras în victimă de câteva ori din arma pe care o deținea legal. În timpul perchezițiilor, în apartamentul suspectului poliția a depistat patru arme de foc și muniții pe care acesta le-ar deține legal. Dacă va fi recunoscut vinovat individul riscă până la 15 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram