/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Alegerile invalidate de la Chișinău, discutate de Filip cu Secretarul General al Consiliului Europei

missing
03 iulie 2018, ora 11:23

Cei doi au discutat și despre anunțul premierului Filip și a președintelui Parlamentului Candu în privința creării unui grup de lucru în Legislativ pentru a analiza ce a stat la baza invalidării alegerilor locale și dacă este necesar de intervenit la Codul electoral. În acest context, Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în privința prevederilor care reglementează restricțiile în perioada electorală.

Totodată, secretarul CoE a accentuat necesitatea de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte.

Amintim că, la 29 iunie Comisia Electorală Centrală a declarat alegerile locale din Chișinău nule în baza deciziei judecătoriei Chișinău care a invalidat alegerile din Chișinău, desfășurată la 20 mai (I tur) și 3 iunie (al II tur). La baza decizie au stat live-urile lui Năstase pe facebook, cel care a câștigat turul doi al scrutinului cu peste 52%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram