/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce pedeapsă a primit şoferul care a provocat un accident soldat cu patru morţi la Taraclia

03 iulie 2018, ora 09:30

Sentinţa a fost dictată dupa ce Procuratura raionului Taraclia a demonstrat vinovăţia inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvîrşită în stare de ebrietate, soldată cu decesul a două sau mai multor persoane” (art.264 alin.(6) Cod penal).

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 28 octombrie 2017, la ieşirea din satul Valea Perjei. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul unui Volkswagen Caddy şi cu doi pasegeri la bord, inculpatul a intrat pe contrasens, lovind frontal un automobil VAZ, care se deplasa regulamentar. Impactul a fost atât de violent, încât şoferul cu cei trei pasageri din VAZ s-au stins pe loc, iar inculpatul împreună cu cei doi pasageri pe care-i avea la bord, au fost transportaţi la spital cu diverse traumatisme.

Fiind supus testării alcooscopice, în sângele inculpatului a fost depistată o concentraţie de 3,78 g/l de alcool. Mai mult, acesta a urcat la volan chiar dacă era privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani, după ce fusese anterior condamnat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate.

Inculpatul, în vârstă de 30 de ani, este locuitor al oraşului Ceadâr-Lunga şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să le achite rudelor celor patru victime decedate în accident câte un milion de lei fiecăruia drept prejudiciu moral şi 18 mii de lei pentru cheltuieli de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram