Potrivit unui comunicat al instituției, grupul a fost documentat timp de aproximativ trei luni de zile, iar pe 5 iunie 2018 au fost reţinuţi trei bărbaţi bănuiţi de falsificarea contra plată a actelor de identitate româneşti, care ar permite cetăţenilor moldoveni să se afle permanent pe teritoriul Uniunii Europene.

Totodată, au fost efectuate mai multe percheziţii în mijloacele de transport şi domiciliile suspecţilor, fiind depistate şi ridicate calculatoare, telefoane mobile şi cartele SIM, mostre de acte de identitate, carduri bancare, utilajul destinat confecţionării blanchetelor de documente, acte de identitate româneşti falsificate, dar şi blanchete ale actelor de identitate eliberate din numele autorităţilor Poloniei şi Republicii Cehe, care la fel se presupun a fi false.

Acţiunile de urmărire penală pe caz continuă, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate, precum şi a veniturilor ilicite obţinute de către făptuitori, în vederea confiscării ulterioare a acestora în beneficiul statului.

În caz de condamnare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!