Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va fi reînnoit cu 168 de ambulanțe. Acestea vor fi procurate în baza Acordului de împrumut în valoare de 12 milioane de euro, semnat de Guvern dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Din contul împrumutului vor fi achiziționate în bază de concurs 35 de ambulanțe terapie intensivă) și 133 de ambulanțe de prim ajutor. Scopul reînnoirii parcului de ambulanțe este de a spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților, în special în sate.

Pentru modernizarea parcului de autosanitare, anul trecut, Guvernul a alocat 51 de milioane de lei, pentru procurarea a 69 de ambulanțe. Primele zece dintre acestea au ajuns deja în țară, iar până la finele lunii iulie urmează să fie livrate și celelalte 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească din toate regiunile țării și din UTA Găgăuzia, unde gradul de uzură a ambulanțelor este de peste 90%.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale celor peste 3,5 milioane de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non-stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistență de urgență la 870 mii de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!