/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Val de căldură în Canada. Canicula a provocat moartea mai multor persoane

missing
05 iulie 2018, ora 14:54

Printre victimele caniculei se numără persoanele vârstnice sau suferinde de boli cronice sau mintale şi care nu au aparate de aer condiţionat. Miercuri termometrele au urcat la 34 de grade Celsius la Montréal cu un factor de umiditate care a făcut senzaţia termică să fie simţită la peste 40 de grade, potrivit serviciului meteo „Environnement Canada”.

Potrivit directoarei generale a sănătăţii publice din Montreal, Mylene Drouin, numărul victimelor provocate de valul de căldură din Montreal era miercuri de 12 persoane.

Alte cinci decese s-au înregistrat la est de Montreal, potrivit ziarului La Tribune, citând autorităţile medicale locale. Alte două decese au fost raportate la sfârşitul zilei de miercuri, dintre care unul la periferia oraşului Montreal, potrivit Radio Canada.

Vineri, 29 iunie, la sud de Quebec, mercurul termometrului a depăşit 30 de grade, cu un factor de umiditate care a făcut ca temperatura să fie resimţită până la 44 de grade la începutul acestei săptămâni.

Avertismentul de caniculă lansat de serviciul „Environnement Canada” a rămas în vigoare pentru partea de sud a provinciei Quebec. Totodată serviciul meteo prevede o scădere a temperaturii începând de vineri.

În 2010, un val de căldură a provocat moartea a circa 100 de persoane în regiunea Montreal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram