/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Trei bărbați prinși cu bunuri fără acte de proveniență. Ce pedeapsă riscă

05 iulie 2018, ora 15:44

La intrarea în Soroca, patrula Poliției de Frontieră a oprit un autovehicul de model Mercedes cu numere de înmatriculare moldovenești. Pe parcursul verificărilor, oamenii legii au depistat o gamă largă de accesorii pentru automobile, valoarea cărora constituie 80 mii lei. Conducătorul auto, în vârstă de 25 ani, nu deținea documente de proveniență sau vreun act de însoțire. La domiciliul său la fel s-au efectuat percheziții și s-a ridicat un lot de marfă, care, există bănuială, a fost introdus ilegal în țară.

Un caz similar a avut loc și la Ocnița. Polițiștii au oprit o Toyota, înmatriculată în R. Moldova. În interiorul automobilului au fost depistați 16 saci cu zahăr, cca 800 kg, și alte produse alimentare diverse, fabricate în Ucraina. Bărbatul în vărstă de 61 de ani nu a putut prezenta acte de însoțire pentru bunurile transportate și, de asemena există bănuială că au fost introduse ilicit în RM.

În ambele cazuri angajații Poliției de Frontieră urmează să stabilească toate circumstanțele faptelor ilegale, iar persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 de lei.

Șirul ilegalităților încheie un șoferul de rută Sergheevca-Chișinău, care a încercat să introducă în țară bunuri fără documente. În portbagajul autobuzului s-a depistat un lot de piese de schimb și accesorii pentru telefoane mobile. Șoferul, cetățean moldovean de 46 de ani, a declarat că fusese rugatsă le transmită unei persoane. Cazul este în continuare cercetat de către reprezentanții Serviciului Vamal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram