Inundații puternice în România! Meteorologii au emis o avertizare de cod rosu pentru mai multe județe, între care Valcea, Gorj și Argeș, care expiră după ora 20. Noaptea trecută, dar și în această dimineață, a plouat puternic și în București. Presa scrie ca nivelul apei a atins jumătate de metru în unele locuri, iar din această cauză mai multe străzi au fost inundate.

Când au ieșit astăzi din case, o mare parte din bucureșteni au rămas șocați să vadă străzile pline cu apă și mașinile care efectiv pluteau. Pe o stradă din Sectorul 3, ploaia torențială a inundat subsolurile mai multor blocuri. Impresionați, oamenii și-au scos telefoanele și au filmat străzile afectate de ploi.

„Haideți să plecăm la muncă. Ne-am îmbrăcat corespunzător. Așa vom merge noi la muncă în dimineața aceasta. N-o să mai comentez. Voi lăsa imaginile să vorbească” a susținut un bucureștean.

Apa a pătruns și în câteva autobuze, iar în unele curți și subsoluri a fost solicitată intervenția pompierilor.

„Așa arată acum la ora 6 dimineața. Să vedeți cum era la ora 4. Nu se poate așa ceva” a spus o persoană din București.

Potrivit DIGI24, astăzi va continua să plouă în majoritatea regiunilor și se vor strânge, din nou, mai mult de 30 de litri de apă pe metru pătrat. Local, vor fi tunete și fulgere. Noaptea, vor cădea ploi în estul și în nord-estul României. Vremea se va încălzi în Bucureşti în a doua parte a săptămânii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!