/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dmitri Kozak, noul reprezentant special al Rusiei în Moldova

missing
12 iulie 2018, ora 16:57

Decretul a fost publicat joi și spune că: „se stabilește ca lui Dmitri Kozak, în calitate de viceprim-ministru al Federației Ruse, să i se atribuie funcția de reprezentant special privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.”

Prin același decret, au fost abrogate decretele cu privire la reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, cu atribuirea responsabilități corespunzătoare fostului viceprim-ministru Dmitri Rogozin.

Amintim că Dmitri Kozak este inițiatorul „Planului Kozak”, care propunea în 2003 o soluționare definitivă a conflictului dintre Republica Moldova și regimul separatist din Transnistria, prin constituirea a unui stat moldovenesc federal asimetric. Acesta mai prevedea staționarea trupelor rusești pe teritoriul Moldovei pentru încă 20 de ani (până în 2023). Propunerea a stârnit un val de demonstrații masive la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram